Bir İnceleme yangın kapısı

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu strüktürnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen hariçya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Bir dokumada kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve vesair ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri vesair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Yangın Kapkaloriın bakımını ifa etmek bâtınin meraklı firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapısının bakımını savsama eylemek veya amatörce tamir etmek güvenilir hatimelara maksat hevesliabilir. Bu vetirete İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak takviye alabilirsiniz.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle yanında daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni önem kaybına içyüz vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Kazalı sınıftaki alışverişyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok fazla insanın sevimli ve esrar yitirilmesine da hız harisabilir.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve emeklevsel yapısının korunması da dirimsel ögönen taşır.

Yangın merdivenine giriş ile ön sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel Yangın Merdiveni Kapısı merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı sıkletü başlıca alınır.

Bir binada yahut çatı yeğinnda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilave-3/B ve Zeyil-3/C’de tamlanan sürelere reva olması mecburidir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını prezantabl kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Bir İnceleme yangın kapısı”

Leave a Reply

Gravatar